Sült (grillezett) fehér bajorvirsli sörmustárral, császárzsemlével, bajor sörrel
Ez egy egyszerű, de nagyon kedvelt étel (Bayerischer Weisswurst) a bajoroknál, s nem csak a Münchner Oktoberfest alkalmával.Eredetileg grillezni akartam, de sehol sem találtam a grillserpenyőmet. Egyszer a fáskamrában találtam rá, de úgy látszik most már végérvényesen drága feleségem "lomtalanítási" akciójának esett áldozatul.
- 1 db Bayernwurst (spirálalakú fehér bajorvirsli/kolbász)
- Biersenf (sörmustár)
- 1 db császárzsemle
- 1 üveg Löwenbräu (müncheni sör)
- petrezselyemlevél
A bajorvirslit megszurkálom, kevés olajon meggrillezem (sütöm), egy tányérra teszem. Adok mellé egy kanál mustárt, petrezselyemlevelet, s egy császászsemlét. Még menőbb sóspereccel, de az most nem volt itthon. A bajorok egyik legkedveltebb sörét - a Löwenbnräu-t - iszom hozzá, s máris Münchenben képzelem magam.
Mellesleg a feleségem tegnap Münchenbe utazott, meglátogatni a rokonságot, s persze, kimenni a Flohmarkt-ra (bolhapiac), ami a kedvenc szórakozása neki is, s a lányunknak is (utóbbi a grazit látogatja csaknem minden héten).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése