HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 23., szombat

Sonkával, sajttal töltött sült csirkemell

Sonkával, sajttal töltött sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 4 szelet pizza sonka
  • 2 szelt füstölt sajt
  • medvehagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • citrom
  • kacsazsír
  • burgonya
  • vegyes zöldség
  • petrezselyem
  • chili paprika
  • őrölt fekete bors, sült csirke fűszerkeverék
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • curry
  • uborka
Elkészítés:


A melleket kiklopfolom, sózom, borsozom, csöpögtetek rá citromot, rövid állás után a mellek mindkét felét beborítom medvehagymával, ráteszem a sonkaszeleteket, a sajtszeletet, s összehajtom, megszórom a fűszerkeverékekkel, s beteszem egy nagy serpenyőbe, melyben kacsazsír van, mellé fektetem a félbevágott paradicsomot, hagymát, valamint a paprikát, s elkezdem sütni. Közben a krumplit hájában félig megfőzöm, majd megpucolom s egy másik serpenyőbe szeletelem, melléteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, s megsütöm. A végén a krumplira teszek petrezselyemzöldet.
Tálaláskor a tányérra helyezek egy fél szelet húst, néhány krumplit, s zöldséget, valamint a sült paprikát, paradicsomot és  és hagymát. A zöldségre curryt szórok.Uborka salátával fogyasztom.





3 megjegyzés:

  1. Csodás hozzávalókból csodás étel. Ahogy így a végére értem az egyhuzamban beírt receptjeidnek úgy látom, hogy nem unatkoztál az elmúlt hónapokban amig nem írtad a blogod. Irtam, hogy hozzad be a lemaradást, ez jó kezdet volt.
    Most megint majdnem szívbajt kaptam a malacaidtól, pedig azt mondtam, hogy felkészülök rá, de most amikor írtam mégis megijedtem.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lívia! Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Ugyanakkor sajnálom, hogy a malacok megijesztenek. Nos ők csak egész órakor visítoznak.

    VálaszTörlés