Tyúktöpörtyűs szendvics
Hozzávalók :- csirkefarhát
- só
- bors
- vörös hagyma
- újhagyma
- hegyes csípős zöld paprika
- paradicsom
- zsemle
A csirkefarhátról leszedem a zsírt és a bőrt, feldarabolom, megmosom. Egy nagy edényben felteszem sülni. Amikor kész, kiszedem egy tálba, sózom, borsozom.
A tányérra teszem a kettészelt zsemlét, pakolok rá töpörtyűt, szeletelt hagymát, újhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot.
A csirkefarhátot feltettem főni, s a vizslánk lakomázott belőle, de - mintahogy már más bejegyzésben írtam - kiváló leves is készíthető belőle.
A töpörtyűt szeretjük, de még tyúktöpörtyűt nem készítettem. Ehhez jó zsíros tyúk kell, igaz? Kacsa- és libatöpörtyűt már csináltam, de majd ezt is kipróbálom.
VálaszTörlés