HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 24., vasárnap

Tyúktöpörtyűs szendvics

Tyúktöpörtyűs szendvics

Hozzávalók :
  • csirkefarhát
  • bors
  • vörös hagyma
  • újhagyma
  • hegyes csípős zöld paprika
  • paradicsom
  • zsemle
Elkészítés:

A csirkefarhátról leszedem a zsírt és a bőrt, feldarabolom, megmosom. Egy nagy edényben felteszem sülni. Amikor kész, kiszedem egy tálba, sózom, borsozom.
A tányérra teszem a kettészelt zsemlét, pakolok rá töpörtyűt, szeletelt hagymát, újhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot.

A csirkefarhátot feltettem főni, s a vizslánk lakomázott belőle, de - mintahogy már más bejegyzésben írtam - kiváló leves is készíthető belőle.


1 megjegyzés:

  1. A töpörtyűt szeretjük, de még tyúktöpörtyűt nem készítettem. Ehhez jó zsíros tyúk kell, igaz? Kacsa- és libatöpörtyűt már csináltam, de majd ezt is kipróbálom.

    VálaszTörlés