HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 27., szerda

Saláta szardinellával

Saláta szardinellával

Hozzávalók :
  • 1 db étkezési paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kisebb vörös hagyma
  • 1 doboz szardinella
  • bazsalikom
  • bors
  • citromlé
  • olíva olaj
  • 1 db zsemle
  • vaj
Elkészítés:

Egy tálkába felszeletelem a paradicsomot és a hagymát, karikázom a paprikákat. Sózom, borsozom, meglocsolom a citromlével és olívaolajjal. Összekeverem, ráteszem a halat, bazsalikom levéllel díszítem, s beteszem a hűtőbe.
Fogyasztáskor egy zsemlét kettévágok, megpirítom, s megkenem vajjal.

Ezt az ételt még a kánikula idején készítettem,  nem volt kedvem főzni, s a hideg étel is jobban esett, mint egy meleg fűszeres húsos étel. Remélhetőleg nem múlt még el a nyár, s az októberi-novemberi idő után még visszatér a meleg.


1 megjegyzés: