Saláta szardinellával
Hozzávalók :- 1 db étkezési paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db kisebb vörös hagyma
- 1 doboz szardinella
- bazsalikom
- só
- bors
- citromlé
- olíva olaj
- 1 db zsemle
- vaj
Egy tálkába felszeletelem a paradicsomot és a hagymát, karikázom a paprikákat. Sózom, borsozom, meglocsolom a citromlével és olívaolajjal. Összekeverem, ráteszem a halat, bazsalikom levéllel díszítem, s beteszem a hűtőbe.
Fogyasztáskor egy zsemlét kettévágok, megpirítom, s megkenem vajjal.
Ezt az ételt még a kánikula idején készítettem, nem volt kedvem főzni, s a hideg étel is jobban esett, mint egy meleg fűszeres húsos étel. Remélhetőleg nem múlt még el a nyár, s az októberi-novemberi idő után még visszatér a meleg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése