HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 25., hétfő

Sült füstölt lazac sült spárgával, újkrumplival, fokhagymás szósszal

Sült füstölt lazac sült spárgával, újkrumplival, fokhagymás szósszal

Hozzávalók :

1 szelet füstölt lazac
újkrumpli
zöldspárga
hegyes zöldpaprika
petrezselyem
citrom

őrölt fehér bors
fehér bor
petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
egész tarka bors
olívaolaj
fokhagymás szósz

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, félig megfőzöm, majd olajban megsütöm, sózom, borsozom, s megszórom fokhagymás petrezselyem fűszerkeverékkel, s apróra vágott petrezselyemmel.
Amíg a krumpli sül, a lazacra citromot csöpögtetek, locsolok rá fehér bort, megszórom őrölt fehér borssal, s egy másik serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megpirítom a spárgával és a paprikával együtt.
Tálaláskor a tányérra teszem a halat, a krumplit, a paprikát  és a spárgasípokat. A lazacra tarka borsot szórok, a spárgára pedig fokhagymaszószt locsolok.


P.S. Utálom ezt a programot. Öntörvényű, azt csinál. amit akar,szétesik a szöveg, hiába próbálom rendbetenni. Kénytelen voltam a szimbolikákat eltávolítani.

1 megjegyzés: