Sült füstölt lazac sült spárgával, újkrumplival, fokhagymás szósszal
Hozzávalók :1 szelet füstölt lazac
újkrumpli
zöldspárga
hegyes zöldpaprika
petrezselyem
citrom
só
őrölt fehér bors
fehér bor
petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
egész tarka bors
olívaolaj
fokhagymás szósz
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, félig megfőzöm, majd olajban megsütöm, sózom, borsozom, s megszórom fokhagymás petrezselyem fűszerkeverékkel, s apróra vágott petrezselyemmel.
Amíg a krumpli sül, a lazacra citromot csöpögtetek, locsolok rá fehér bort, megszórom őrölt fehér borssal, s egy másik serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megpirítom a spárgával és a paprikával együtt.
Tálaláskor a tányérra teszem a halat, a krumplit, a paprikát és a spárgasípokat. A lazacra tarka borsot szórok, a spárgára pedig fokhagymaszószt locsolok.
P.S. Utálom ezt a programot. Öntörvényű, azt csinál. amit akar,szétesik a szöveg, hiába próbálom rendbetenni. Kénytelen voltam a szimbolikákat eltávolítani.
Imádom a lazacot és a spárgát is, ez így együtt nagyon jó lehet!
VálaszTörlés