Spagetthi Frutti di Mare con Pomodoro
Hozzávalók :- spaghetti
- garnéla
- polip
- királyrák
- tintahal
- fűszeres olívaolaj
- vöröshagyma
- újhagyma
- fokhagyma
- medvehagyma
- chili paprika
- csípős zöld hegyes paprika
- csípős piros hegyes paprika
- paradicsom
- petrezselyem
- bazsalikom
- rozmaring
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- Oregano
- tarka egész bors
- chili szósz
- ketchup
- vörös bor
- reszelt füstölt sajt
- reszelt Parmezan
A tenger gyümölcseit alaposan megmosom, a polip karjait és a tintahal karikákat darabolom, a királyrákot megpucolom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, darabolom. A sajtokat lereszelem.
A tésztát felteszem főni. Az olajban a hagymákat, paprikákat megdinsztelem, hozzáadom a a paradicsomot, petrezselymet, bazsalikomot, fűszerezem, meglocsolom a chili szósszal és ketchuppal. Beleteszem a tenger gyümölcseit, meglocsolom vörösborral, s készre dinsztelem. Beleforgatom a spaghettit, s tálalom.
Tálaláskor az ételre szórok tarka borsot,valamint a reszelt sajtokat, díszítem bazsalikom és petrezselyem levéllel, valamint petrezselyem virággal.
És ahogy egy profi szakács készíti:
Istenem, de finom lehetett!!
VálaszTörlés