HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 29., péntek

Nyári minestrone Gremolata-val, Cabanossi-val és Parmezan sajttal

Nyári minestrone Gremolata-val, Cabanossi-val és Parmezan sajttal

Hozzávalók :
  • 10 dkg Cabanossi/vagy füstölt kolbász
  • 2 db újkrumpli
  • 1/2 db sárgarépa
  • 1/2 db fehérrépa
  • 1/2 db karalábé
  • 1/2 db zeller
  • zeller levél
  • petrezselyem levél
  • fodros petrezselyemlevél (díszítéshez)
  • bazsalikom
  • 1 szelet káposzta
  • néhány zöldbab/sárgabab
  • kevés zöldborsó
  • 2 rózsa karfiol
  • 2 szál újhagyma zöld szárával
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1/2 db piros/sárga csípős hegyes paprika
  • 1/2 db kápia paprika
  • 2 db chili paprika
  • olíva olaj
  • citrom
  • 5 fokhagymagerezd
  • csirkeleves kocka
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék 
  • chili szósz
  • reszelt Parmezan sajt
  • Orecchiette-Nudeln, vagy Conchiglie Rigate tészta
Elkészítés:

A leves hozzávalóit megpucolom, megmosom és feldarabolom. A Cabanossit szeletelem.
Egy lábasban olajat hevítek, ezen megsütöm a kolbászszeleteket. Hozzáadom a zöldségeket, s rövid ideig együtt sütöm. Öntök hozzá vizet, beleteszem a leves kockát, majd kicsit később  a tésztát, s az egészet kb még 12 percig főzöm. Mielőtt kész, hozzáadom a paradicsomot, sózom, borsozom, s teszek rá zeller és petrezselyem leveleket.
Míg a leves fő, elkészítem a Gremolata-t. Kevés olíva olajba reszelek a citromhéjából, adok hozzá néhány csepp citromlevet, s hozzá keverem az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet.

A levest a Gremolata-val szervírozom, szórok rá Parmezan-t, s díszítem petrezselyem, zeller és bazsalikom levelekkel..

2 megjegyzés:

  1. Mivel egyik kedvenc levesünk a minestrone, ahol csak meglátom a receptjét, elolvasom.
    Ilyen módon, ahogy te készíted, még nem találkoztam vele. De biztosan nagyon finom!
    A róla készült fotó igencsak étvágygerjesztő!

    VálaszTörlés
  2. én is szoktam készíteni, nagyon szeretem...
    gusztusos a levesed

    VálaszTörlés