Nyári minestrone Gremolata-val, Cabanossi-val és Parmezan sajttal
Hozzávalók :- 10 dkg Cabanossi/vagy füstölt kolbász
- 2 db újkrumpli
- 1/2 db sárgarépa
- 1/2 db fehérrépa
- 1/2 db karalábé
- 1/2 db zeller
- zeller levél
- petrezselyem levél
- fodros petrezselyemlevél (díszítéshez)
- bazsalikom
- 1 szelet káposzta
- néhány zöldbab/sárgabab
- kevés zöldborsó
- 2 rózsa karfiol
- 2 szál újhagyma zöld szárával
- 2 db paradicsom
- 1/2 db hegyes csípős zöld paprika
- 1/2 db piros/sárga csípős hegyes paprika
- 1/2 db kápia paprika
- 2 db chili paprika
- olíva olaj
- citrom
- 5 fokhagymagerezd
- csirkeleves kocka
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- chili szósz
- reszelt Parmezan sajt
- Orecchiette-Nudeln, vagy Conchiglie Rigate tészta
A leves hozzávalóit megpucolom, megmosom és feldarabolom. A Cabanossit szeletelem.
Egy lábasban olajat hevítek, ezen megsütöm a kolbászszeleteket. Hozzáadom a zöldségeket, s rövid ideig együtt sütöm. Öntök hozzá vizet, beleteszem a leves kockát, majd kicsit később a tésztát, s az egészet kb még 12 percig főzöm. Mielőtt kész, hozzáadom a paradicsomot, sózom, borsozom, s teszek rá zeller és petrezselyem leveleket.
Míg a leves fő, elkészítem a Gremolata-t. Kevés olíva olajba reszelek a citromhéjából, adok hozzá néhány csepp citromlevet, s hozzá keverem az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet.
A levest a Gremolata-val szervírozom, szórok rá Parmezan-t, s díszítem petrezselyem, zeller és bazsalikom levelekkel..
Mivel egyik kedvenc levesünk a minestrone, ahol csak meglátom a receptjét, elolvasom.
VálaszTörlésIlyen módon, ahogy te készíted, még nem találkoztam vele. De biztosan nagyon finom!
A róla készült fotó igencsak étvágygerjesztő!
én is szoktam készíteni, nagyon szeretem...
VálaszTörlésgusztusos a levesed