Sült lazac tenger gyümölcseivel, spárgával, petrezselymes krumplival, torma krémmel
Hozzávalók :- 1 lazacfilé
- shrimp
- garnéla
- tintahal
- polip
- kagyló
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- fűszeres olíva olaj
- krumpli
- petrezselyem
- vörös hagyma
- póré hagyma
- fokhagyma
- medvehagyma
- csípős hegyes paprika
- chili paprika
- paradicsom
- fehér spárga
- zöld spárga
- capri bogyó
- tarka egész bors
- fokhagymás petrezselymes fűszerkeverék
- torma
- őrölt fehér bors
- vaj
- tej
- főző tejszín
- fehér bor
A lazac filét kettévágom, sózom, borsozom, csepegtetek rá citrom levet, félreteszem. A krumplit felteszem héjában főni, megpucolom.A fehér spárgát meghámozom, s mindkét spárga fás végét levágom. Sós, cukros vízben megfőzöm.
Egy serpenyőbe olajat öntök, beleteszem a lazac darabokat, a tenger gyümölcseit és a kapri bogyót, fűszerezem. Egy másik serpenyőbe a félbevágott paradicsomot, vöröshagymát a szeletelt póréhagymát, a fokhagyma gerezdeket, az összevágott medvehagymát, a paprikákat, a spárgákat és a krumplikat rakom, fűszerezem, a krumplira petrezselyem levelet szórok.
Egy kis serpenyőbe vajat teszek, bele reszelt tormát, öntök bele tejet, tejszínt, fehér bort, s őrölt fehér borsot, felforralom.
Tálaláskor a tányérra helyezek egy lazac filét, rápakolom a tenger gyümölcseit, mellé teszem a petrezselymes krumplit, s a sült zöldségeket.Az egészet megszórom a fokhagymás petrezselymes fűszerkeverékkel és a tarka borssal, s teszek a tányérra a torma szószból.
Zseniális!
VálaszTörlés