HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 24., vasárnap

Sült lazac tenger gyümölcseivel, spárgával, petrezselymes krumplival, torma krémmel

Sült lazac tenger gyümölcseivel, spárgával, petrezselymes krumplival, torma krémmel

Hozzávalók :
  • 1 lazacfilé
  • shrimp
  • garnéla
  • tintahal
  • polip
  • kagyló
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • fűszeres olíva olaj
  • krumpli 
  • petrezselyem
  • vörös hagyma
  • póré hagyma
  • fokhagyma
  • medvehagyma
  • csípős hegyes paprika
  • chili paprika
  • paradicsom
  • fehér spárga
  • zöld spárga
  • capri bogyó
  • tarka egész bors
  • fokhagymás petrezselymes fűszerkeverék
  • torma
  • őrölt fehér bors
  • vaj
  • tej
  • főző tejszín
  • fehér bor
Elkészítés:
A lazac filét kettévágom, sózom, borsozom, csepegtetek rá citrom levet, félreteszem. A krumplit felteszem héjában főni, megpucolom.A fehér spárgát meghámozom, s mindkét spárga fás végét levágom. Sós, cukros vízben megfőzöm.
Egy serpenyőbe olajat öntök, beleteszem a lazac darabokat,  a tenger gyümölcseit és a kapri bogyót, fűszerezem. Egy másik serpenyőbe  a félbevágott paradicsomot, vöröshagymát a szeletelt póréhagymát, a fokhagyma gerezdeket, az összevágott medvehagymát, a paprikákat, a spárgákat és a krumplikat rakom, fűszerezem, a krumplira petrezselyem levelet szórok.
Egy kis serpenyőbe vajat teszek, bele reszelt tormát, öntök bele tejet, tejszínt, fehér bort,  s őrölt fehér borsot, felforralom.

Tálaláskor a tányérra helyezek egy lazac filét, rápakolom a tenger gyümölcseit, mellé teszem a petrezselymes krumplit, s a sült zöldségeket.Az egészet megszórom a fokhagymás petrezselymes fűszerkeverékkel és a tarka borssal, s teszek a tányérra a torma szószból.



1 megjegyzés: