HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 23., szombat

Rakott krumpli és brokkoli kolbásszal, császárszalonnával, mozarellával és reszelt sajttal

Rakott krumpli és  brokkoli kolbásszal, császárszalonnával, mozarellával, s reszelt sajttal

Hozzávalók :
  • 1 db brokkoli fej
  • 6 db krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 pohár tejfől
  • 1 db tojás
  • vaj
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 8 szelet császárszalonna
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • vaj
  • Mozarella
  • reszelt sajt
  • zsemlemorzsa
Elkészítés: 

A krumplit megpucolom, előfőzöm. A brokkolit rózsákra szedem, a szárát felszeletelem. Sós vízben a szárakat főzöm először, majd beleteszem a rózsákat is., félig megfőzöm. A tejfölbe egy tojást, őrölt fekete borsot és őrölt piros paprikát keverek. A füstölt kolbászt felkarikázom a, a császárhúst csíkokra vágom.
A sajtot lereszelem.
Egy fajance tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával. Beleszeletem a krumplikat, sózom, borsozom. Rárakom a  kolbászkarikákat, majd a brokkoli rózsákat és a törzs szeleteket. Megszórom borssal. Rálocsolom a tejföl keveréket, s rászórom a császárszalonna csíkokat. Végül rászeletelem a paradicsomot és a mozarellát. Beteszem a a 180 C fokra előmelegített sütőbe hőkerengtetős fokozaton 30 percre.
Rászórom a reszelt sajtot, s a tetejére zsemlemorzsát, s 200 C fokon grill fokozaton még kb 10 percig sütöm, míg szép aranybarna lesz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése