Rakott krumpli és brokkoli kolbásszal, császárszalonnával, mozarellával, s reszelt sajttal
Hozzávalók :- 1 db brokkoli fej
- 6 db krumpli
- 1 db paradicsom
- 1 pohár tejfől
- 1 db tojás
- vaj
- 1 szál füstölt kolbász
- 8 szelet császárszalonna
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- vaj
- Mozarella
- reszelt sajt
- zsemlemorzsa
A krumplit megpucolom, előfőzöm. A brokkolit rózsákra szedem, a szárát felszeletelem. Sós vízben a szárakat főzöm először, majd beleteszem a rózsákat is., félig megfőzöm. A tejfölbe egy tojást, őrölt fekete borsot és őrölt piros paprikát keverek. A füstölt kolbászt felkarikázom a, a császárhúst csíkokra vágom.
A sajtot lereszelem.
Egy fajance tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával. Beleszeletem a krumplikat, sózom, borsozom. Rárakom a kolbászkarikákat, majd a brokkoli rózsákat és a törzs szeleteket. Megszórom borssal. Rálocsolom a tejföl keveréket, s rászórom a császárszalonna csíkokat. Végül rászeletelem a paradicsomot és a mozarellát. Beteszem a a 180 C fokra előmelegített sütőbe hőkerengtetős fokozaton 30 percre.
Rászórom a reszelt sajtot, s a tetejére zsemlemorzsát, s 200 C fokon grill fokozaton még kb 10 percig sütöm, míg szép aranybarna lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése