HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 30., szombat

Zöldséges sült garnéla rákok petrezselymes rizzsel

Zöldséges sült garnéla rákok petrezselymes rizzsel

Hozzávalók :
  • 25 dkg garnéla
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1/2 db piros lecsó paprika
  • 1/2 db hegyes csípős paprika
  • 1/2 db piros kápia paprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • Vegeta
  • őrölt csipős paprika
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • chili szósz
  • szója szósz
  • citrom
  • fehér bor ( Cserszegi fűszeres)
  • rizs
  • petrezselyem
  • fodros petrezselyem
Elkészítés:

A garnélát beáztatom, s jó alaposan megmosom.
A hagymákat apróra vágom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.
Egy serpenyőben olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a paprikákat, fűszerezem. Jöhetnek a rákok, tovább sütöm így együtt.
A rizst megfőzöm, közben a petrezselymet apróra vágom.
A rákokhoz öntök chili szószt, fehér bort és szója szószt, hozzáadom a paradicsomot.
A rizst sózom, belekeverem az apróra vágott petrezselymet.
Tálaláskor a tányér közepére helyezem a rizst (melyet egy pohár segítségével megformázok), a tetejére helyezek díszítésként egy fodrozott petrezselyem levelet, s köré tálalom a zöldséges garnéla rákokat.
Fehér borral fogyasztom.



2 megjegyzés: