Zöldséges sült garnéla rákok petrezselymes rizzsel
Hozzávalók :- 25 dkg garnéla
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1/2 db piros lecsó paprika
- 1/2 db hegyes csípős paprika
- 1/2 db piros kápia paprika
- 2 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- Vegeta
- só
- őrölt csipős paprika
- őrölt fekete bors
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- chili szósz
- szója szósz
- citrom
- fehér bor ( Cserszegi fűszeres)
- rizs
- petrezselyem
- fodros petrezselyem
A garnélát beáztatom, s jó alaposan megmosom.
A hagymákat apróra vágom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.
Egy serpenyőben olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a paprikákat, fűszerezem. Jöhetnek a rákok, tovább sütöm így együtt.
A rizst megfőzöm, közben a petrezselymet apróra vágom.
A rákokhoz öntök chili szószt, fehér bort és szója szószt, hozzáadom a paradicsomot.
A rizst sózom, belekeverem az apróra vágott petrezselymet.
Tálaláskor a tányér közepére helyezem a rizst (melyet egy pohár segítségével megformázok), a tetejére helyezek díszítésként egy fodrozott petrezselyem levelet, s köré tálalom a zöldséges garnéla rákokat.
Fehér borral fogyasztom.
Hú de finom lehet!!
VálaszTörlésNagyon guszta
VálaszTörlés