Vodkás gazpacho
Hozzávalók :- 4 db nagy paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 1 db csípős hegyes sárga paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma szárastul
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db kovászos uborka
- borecet
- citrom
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- sonkás ostya
- vodka
- jégkockák
A paprikákból, paradicsomból és az uborkából egy keveset apróra vágok, az újhagymából és chiliből szeletelek, félre teszem.
A többi zöldséget a botmixer keverőedényébe darabolom, öntök bele borecetet, citromlevet, a kovászos uborka levét, fűszerezem. Összekeverem, majd beteszem a hűtőbe 1 napra.
Másnap a gazpachot kiöntöm egy kehelybe, beleteszem a jégkockákat, közepére szórom az apróra vágott zöldségeket, beleteszem az ostyákat, s locsolok rá olívaolajat, s behűtött vodkát.
Kánikulában kifejezetten jólesik. Az sem utolsó, hogy nem kell a meleg konyhában főzőcskézni. A gazpacho eredetileg nyers uborkából készül, de szerintem a kovászos uborka és a leve még pluszként hűsít.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése