HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 25., hétfő

Vodkás gazpacho

Vodkás gazpacho

Hozzávalók :
  • 4 db nagy paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db csípős hegyes sárga paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma szárastul
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db kovászos uborka
  • borecet
  • citrom
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • sonkás ostya
  • vodka
  • jégkockák
Elkészítés:

A paprikákból, paradicsomból és az uborkából egy keveset apróra vágok, az újhagymából és chiliből szeletelek, félre teszem.
A többi zöldséget a botmixer keverőedényébe darabolom, öntök bele borecetet, citromlevet, a kovászos uborka levét, fűszerezem. Összekeverem, majd beteszem a hűtőbe 1 napra.

Másnap a gazpachot kiöntöm egy kehelybe, beleteszem a jégkockákat, közepére szórom az apróra vágott zöldségeket, beleteszem az ostyákat, s locsolok rá olívaolajat, s behűtött vodkát.


Kánikulában kifejezetten jólesik. Az sem utolsó, hogy nem kell a meleg konyhában főzőcskézni. A gazpacho eredetileg nyers uborkából készül, de szerintem a kovászos uborka és a leve még pluszként hűsít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése