Zuppa di frutti di mare a modo mio (Hobbychef)
Tengergyümölcsei leves, ahogy én csinálom
Hozzávalók :- 1 db baby polip fele (17 dkg)
- 25 dkg garnéla rák
- 25 dkg fekete kagyló
- 1 kis doboz paradicsompüré (70 gr)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma zöldestől
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes paprika
- 4 db chili paprika
- citrom
- 1 db halászlé kocka
- 1 db csirkeleves kocka
- 1 db zöldségleves kocka
- olíva olaj
- 1 dl brandy
- 2 dl fehérbor (Cserszegi fűszeres)
- só
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- oregano
- friss kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem zöld
- főző tejszín
- 1/2 bagett
A tengergyümölcseit megmosom, sós vízbe beáztatom.
Közben apróra vágom a vörös hagymát, fokhagymát, az újhagymát a zöld paprikát és a chilit karikára vágom, A paradicsomokat nyolcadolom.
Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem őket, fűszerezem (só, bors, piros paprika, fűszerkeverék, oregano, kakukkfű), hozzáadom a paradicsompürét. A polipot feldarabolom, majd a kagylókkal és a garnelákkal együtt a serpenyőbe teszem, kb 2 percig együtt dinsztelem. Öntök hozzá vizet, beleteszem a leveskockákat, kb 8 percig főzöm. Félidőben hozzáadom a paradicsomot. Amikor majdnem kész, beleöntöm a brandyt, a bort és a tejszínt, beleteszem az apróra vágott petrezselymet, az újhagyma zöldjét. És kész. Lehet tálalni, mélytányérba merem a levest, a tányér szélére teszek 2 szelet pirított bagettet, melyet fokhagymával bedörzsöltem és olíva olajjal meglocsoltam. Egy szelet citrommal díszítem, azonnal fogyasztom, fehér bort iszom hozzá.
Kár, hogy a férjem nem szereti, magamnak meg nem készítem
VálaszTörlésÚjabban az én feleségem sem szereti a tengeri herkentyűket, sőt pfujolgat, hogy büdös van, amikor főzök valami halat. Gyere, szívesen látlak egy lakomára.
VálaszTörlés