Túróval, sajttal töltött gomba, hagyma, paprika, paradicsom császárszalonnába tekert újkrumplival együtt csőben sütve
Hozzávalók :- 2 db nagy csiperke gombafej
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db étkezési paprika
- 3 db chili
- 2 db nagyobb paradicsom
- 8 db nagyobb újkrumpli
- főtt császárszalonna
- tehéntúró
- tejföl
- reszelt füstölt sajt
- reszelt trapista
- petrezselyem
- bazsalikom levél
- rozmaring
- kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
- olíva olaj
A krumplit előfőzöm.
A gomba közepét kikaparom, beleteszem egy tálba. A paradicsomok kalapját levágom, belsejét kikaparom, a kalapot és a belsejét összevágom, megy a tálba. A paprika tetejét, alját levágom, a csumát eltávolítom, a többit összevágva a tálba teszem. A hagymát félbevágom, a belsejét eltávolítom. A belsejét apróra vágom. A chiliket felkarikázom, a fokhagymát apróra vágom, irány a tál. Hozzáadom a reszelt sajtok felét, tejfölt, túrót, majd a fűszereket, s az összevágott petrezselymet, bazsalikomot a szárától megfosztott rozmaringot és kakukkfüvet. Jól összekeverem.
Egy nagy nyél nélküli serpenyőbe olíva olajat öntök, ebben megpirítom a hagymát, ezt is a töltelékhez keverem. Majd a serpenyőbe beleteszem az előkészített zöldségeket, melyeket megtöltök a keverékkel. Melléteszem a császárszalonnába tekert krumplikat, szórok rájuk fokhagymás petrezselymes fűszerkeveréket. 180 C fokos sütőben, hőlégkeverésen kb. 45 percig sütöm. Rászórom a reszelt sajt maradékát, tovább sütöm, a végén grill fokozaton.
Tálaláskor mindenből teszek a tányérra, s díszítem bazsalikom levéllel.
Ez olyasmi ,mint a töltöt göngyölt sült burgonya vagy ahogy én hivom a paraszt krumpli,mert minden van bene ami falun megtalálható.(nem a falusiakra ertem a parasytot hanem ara ami ban h megtalalhato minden kertben)
VálaszTörlés