HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 28., csütörtök

Hideg kovászos uborka krémleves

Hideg kovászos uborka krémleves

Hozzávalók :
  • 6 db kovászos uborka
  • 2 dl uborkalé
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 dl főző tejszín
  • petrezselyem zöld
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • kenyér
  • olíva olaj
Elkészítés:

A hűtőből kivett uborkákat a botmixer keverőtáljába karikázom, hozzáadom az apróra vágott fűszernövényeket és a fűszereket, s ráöntöm az uborkalevet. Botmixerrel összekeverem (ehhez a Mindmegette receptversenyen nyert Philips botmixert használtam). Hozzáadom a tejfölt és a tejszínt, újra keverem. Aki hígabbat szeretne, önthet hozzá kevés tejet. A szelet kenyeret megpirítom, kockára vágom. A levest kiöntöm egy kis tálba, rárakom a kenyérdarabokat, locsolok rájuk olívaolajat, s húzok néhány csíkot a levesre is.

Hőségben kifejezetten jól esik ez a savanykás hideg leves, s percek alatt kész, nem kell órákat a konyhában eltölteni. Nos, most nem épp a kánikula tombol, de ezt a levest még az októberi esős időszak beköszönte előtt készítettem. Remélem, azért még lesz nyár és meleg, a hűtőben van még kovászos uborka!



2 megjegyzés:

  1. Elkészítem! A kovászos uborka már várja a meleget...

    VálaszTörlés
  2. Micsoda különleges recept! Csak sajnos az idő tényleg nem kedvez a kovászos uborkának :((

    VálaszTörlés