Hideg kovászos uborka krémleves
Hozzávalók :- 6 db kovászos uborka
- 2 dl uborkalé
- 1 dl tejföl
- 0,5 dl főző tejszín
- petrezselyem zöld
- rozmaring
- kakukkfű
- bazsalikom
- őrölt fekete bors
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- kenyér
- olíva olaj
A hűtőből kivett uborkákat a botmixer keverőtáljába karikázom, hozzáadom az apróra vágott fűszernövényeket és a fűszereket, s ráöntöm az uborkalevet. Botmixerrel összekeverem (ehhez a Mindmegette receptversenyen nyert Philips botmixert használtam). Hozzáadom a tejfölt és a tejszínt, újra keverem. Aki hígabbat szeretne, önthet hozzá kevés tejet. A szelet kenyeret megpirítom, kockára vágom. A levest kiöntöm egy kis tálba, rárakom a kenyérdarabokat, locsolok rájuk olívaolajat, s húzok néhány csíkot a levesre is.
Hőségben kifejezetten jól esik ez a savanykás hideg leves, s percek alatt kész, nem kell órákat a konyhában eltölteni. Nos, most nem épp a kánikula tombol, de ezt a levest még az októberi esős időszak beköszönte előtt készítettem. Remélem, azért még lesz nyár és meleg, a hűtőben van még kovászos uborka!
Elkészítem! A kovászos uborka már várja a meleget...
VálaszTörlésMicsoda különleges recept! Csak sajnos az idő tényleg nem kedvez a kovászos uborkának :((
VálaszTörlés