Hozzávalók:
- 1 db kacsacomb fejenként
- kacsamáj
- libazsír
- fokhagyma
- friss kakukkfű
- friss majoranna
- rozmaring
- vörösbor
- lila káposzta
- vöröshagyma
- fokhagyma
- alma
- citrom
- vaj
- cukor
- só
- köménymag
- őrölt fekete bors
- ecet
- citromlé
- ételízesítő
- új burgonya
- friss petrezselyem
- rizs
- sárgabarackbefőtt
- áfonyalekvár
A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra (a kacsa amúgy is sok zsírt fog majd engedni), teszek rájuk-melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, s a kertben frissen szedett kakukkfüvet, rozmaringot és majorannát, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom, a vége felé hozzáöntöm a vörös bort.
Felteszem a rizst főni. A krumplit egy serpenyőben a libazsíron megsütöm, megszórom petrezselyemmel.
Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, teszek rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát,almát, néhány szelet citromot, sóval, borssal, köménymaggal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, adok hozzá kevés ecetet, citromlevet és vörös bort, készre párolom.
Amikor a combok már megpuhultak, beteszem a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezem. Ezalatt kisütöm a szeletelt májat, borsozom.A párolt rizsre teszek kis vajdarabkákat.
Nagy lapostányérra teszem a combot, mellé egy kupac káposztát, rá a máj szeleteket, néhány szem sült petrezselymes újburgonyát, a főtt rizst, fél sárgabarackot, s áfonyalekvárt.
Remek finomság, férjem imádná
VálaszTörlésAhogy ránéztem a képre, összefutott a nyál a számban. Nagyon guszta! Te az újburgonyát megsütöd és aztán teszed rá a petrezselymet? Ez újdonság a számomra lehet hogy holnap kipróbálom így!
VálaszTörlésHű, de fejedelmi! Gyönyörű a tálalás és a fotó!
VálaszTörlésCsorog a nyálam... :)
Évának!
VálaszTörlésHa már az elején ráteszem a petrezselymet, akkor megég, ezért csak a vége felé szórom rá. Így is kap egy kellemes sült ízt a petrezselyem.
Ez igen, ennek minden hozzávalóját szeretjük mi is. A petrezselymet valóban a végén kell rátenni, nem szabad, sütni, se levesben főzni.
VálaszTörlés