HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 24., vasárnap

Cukkini krémleves

Cukkini krémleves

Hozzávalók :
  • 1 db cukkini
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • tej
  • főző tejszín
  • fehérbor
  • vaj
  • tejföl
  • füstölt sajt
  • zsemle
Elkészítés:

A cukkinit felszeletelem, sós vízben megfőzöm. Majd átteszem egy serpenyőbe és vajon megpirítom. Botmixerrel péppé keverem, adok hozzá borsot, curryt, tejet, tejszínt, fehérbort, s újra átkeverem.Átöntöm egy csészébe, teszek bele kockára vágott füstölt sajtot, adok hozzá tejfölt,  megszórom ismét curryval, s pirított zsemlével fogyasztom.



1 megjegyzés:

  1. Finom lehet, de krémleveseket ritkán készítek, mert a férjem nem díjazza, és ha készítek, akkor többnyire én fogyasztom el.

    VálaszTörlés