Pesce e frutti di mare con spaghetti
Hozzávalók :- 1 doboz heringfilé paradicsom-
mártásban - 20 dkg fekete kagyló
- 20 dkg garnéla rák
- 10 dkg baby polip
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- újhagyma szára
- 1 db paprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 1 db piros kápia parika
- 2 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- 1/2 citrom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- chili szósz
- vörösbor (kékfrankos)
- majoranna
- rozmaring
- kakukkfű
- bazsalikom
- petrezselyem
- zellerlevél
- chili paprikás olíva bogyó
- olíva olaj
- spagetti
A hagymát és a fokhagymát darabolom, a paprikákat karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom, a zöldeket nagyobb darabokra vágom.
A tenger gyümölcseit megmosom, a polipot kisebb darabokra vágom.
A tésztát felteszem főni.
A hagymákat egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem, ráöntöm a hal mártását, s hozzáadom a tenger gyümölcseit, majd ráteszem a halat is. Reszelek rá citrom héjat, s meglocsolom a citrom levével. Néhány perc múlva meglocsolom a vörösborral.
A serpenyőbe szedem a tésztát, rászórom a petrezselymet, zellerlevelet, bazsalikomot, újhagyma szárát,olíva bogyót, összeforgatom.
Tálaláskor a tányérra teszem a tésztát a tengeri finomságokkal, díszítem egy citrom szelettel, bazsalikom, petrezselyem és zeller levelekkel.
Vörösborral fogyasztom.
Ez már kínzás!! Ilyen finomságokat föltenni!!
VálaszTörlésIgazi ínyenceknek való fogás ;))
VálaszTörlésImádom a tengeri herkentyűket. Ha hinnék a reinkarnációban - amiben sajnos nem - valahova a tenger mellé, lehetőleg a trópusokra - születnék. És csaknem minden nap halat&Co ennék.
VálaszTörlés