HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 31., vasárnap

Brandyvel flambírozott banán

Brandyvel flambírozott banán

Hozzávalók :
  • 2 db érett banán
  • vaj
  • cukor
  • barna cukor
  • méz
  • brandy
  • tejszínhab
  • csokoládé
Elkészítés:

Egy serpenyőben vajat hevítek, ebben karamelizálom a cukrokat, hozzáadom a mézet, beleteszem a darabolt banánokat, átsütöm, majd brandyvel flambírozom.
Tálaláskor egy tányérra helyezem a banánokat, meglocsolom a cukros lével, öntök még rá egy kis brandyt, nyomok rá tejszínhabot, s díszítem csokoládé darabokkal.



3 megjegyzés: