Eredetileg gombaszószt akartam készíteni, de amikor a végén emeltem a hőt, hogy szép színt kapjanak a combok, néhány perc alatt elforrt a szaft. Szósz ugyan nem lett, de a combok íze csodás lett.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplikat beáztatom, megkaparom, megmosom, sós vízben előfőzöm.
A combokat serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, locsolok rá olívaolajat.
Mindkét oldalon 5-5 percig sütöm. Ráöntöm a szárnyas alaplevet, 25 perc után megfordítom, ráteszem a közben felkarikázott gombát, aprított fokhagymát, s ráöntöm a tejszínt és a bort.
A krumplikat serpenyőbe rakom, s olvasztott olívaolaj-vaj keverékén megsütöm. Félidőben szórtam rá rozmaringot a száraik nélkül.
Elkészítettem a felszeletelt uborkákból a bazsalikomos fehérborecettel, olívaolajjal, sóval, borssal ízesített salátát. Kanalaztam rá tejfölt, s szórtam rá piros paprikát.
A végén a combokat bőrös felükkel el lefelé - magasabb hőfokon - még 5 percig pirítom.
Tálaláskor szedek a tányérra egy combot, rakok mellé krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése