A piacon a hentesnél volt bekevert kolbásztöltelék. Állítólag ebből készíti a csípős parasztkolbászt. Nos, gondoltam jó lesz a gombafejekhez alaptölteléknek. A tölteléket még egy kicsit feljavítottam, s fűszereztem, mert nekem nem volt elég fűszeres és csípős.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmosom, megkaparom, előfőzöm.
A gombák törzsét kitöröm. Az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom . Beteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a kolbászhúst, ráütöm a tojást, fűszerezem. Alaposan összekeverem.
Egy serpenyőbe öntök olajat, rárakom a gombákat, megtöltöm a masszával. Középre beteszem a paradicsomokat. Sózom, borsozom. Meglocsolom olajjal. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 3 0 percig sütöm hőlégkeverésen.
A krumplikat beteszem egy serpenyőbe, sózom, borsozom. Locsolok rá olajat, s mindkét oldalukon sütöm, amíg szép szint kapnak.
A sajtot lereszelem, a petrezselymet durván aprítom.
A gombákról leveszem a fóliát, teszek rájuk sajtot, s további 15 percig sütöm. Majd rászórom a maradék sajtot, s grill fokozaton - 200 C fok - még 10 percig sütöm.
A krumplikra rászórom a petrezselymet.
Tálalok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése