HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 23., szombat

Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával

Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával


A piacon az egyik hentes szombaton a nyakán maradt májakat szinte fillérekért szokta adni. Ezt ki kellett használni.

 Hozzávalók :

  • 50 dkg borjúmáj
  • 2 db  vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével              
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db hegyes csípős paprika
  • 3 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 5-6 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majoránna
  • kakukkfű
  • kacsazsír
  • 1 dl vörös bor
A salátához:
  • 1 db kigyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • borecet
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

A májat megtisztítom,  csíkokra szeletelem. A hagymákat  darabolom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.

A krumplit meghámozom, kockára vágom, s sós vízben megfőzöm.

Egy serpenyőben zsíron a hagymákat megdinsztelem, majd hozzáadom a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vizet, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom.


Közben elkészítettem a salátát. Az uborkát legyalultam, fűszereztem, meglocsoltam ecettel, olajjal.


Tálalok, a tányérra teszek, a krumpliból, rápakolom a májat. A májra szórok paprikát. Uborkasalátával és vörösborral fogyasztom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése