Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával
A piacon az egyik hentes szombaton a nyakán maradt májakat szinte fillérekért szokta adni. Ezt ki kellett használni.
Hozzávalók :
- 50 dkg borjúmáj
- 2 db vöröshagyma
- 1 db újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db hegyes csípős paprika
- 3 db chili
- 3 db paradicsom
- 5-6 db krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- majoránna
- kakukkfű
- kacsazsír
- 1 dl vörös bor
- 1 db kigyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- borecet
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A májat megtisztítom, csíkokra szeletelem. A hagymákat darabolom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
A krumplit meghámozom, kockára vágom, s sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben zsíron a hagymákat megdinsztelem, majd hozzáadom a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vizet, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom.
Közben elkészítettem a salátát. Az uborkát legyalultam, fűszereztem, meglocsoltam ecettel, olajjal.
Tálalok, a tányérra teszek, a krumpliból, rápakolom a májat. A májra szórok paprikát. Uborkasalátával és vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése