Vörösboros-tejfölös gombapaprikás vajas petrezselymes galuskával
Vettem a piacon szép csiperkét. Több elképzelésem is volt, végül gombapaprikás lett belőle. De, hogy ne legyen annyira szokványos, nem rizzsel, tésztával, krumplival, vagy hagyományos nokedlivel készítettem el, hanem vajas petrezselymes nokedlivel. A mérete miatt inkább galuskának neveztem el;
Hozzávalók :
A gombapaprikáshoz:
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 db nagy vöröshagyma
- 3 szál újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db piros lecsó paprika
- 2 db chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- napraforgó olaj
- 1 dl vörösbor
- 2 dl tejföl
- 3 db chili díszítésnek
- 1 db tojás
- 25 dkg liszt
- só
- víz
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek vaj
Elkészítés:
A hagymát és a gombát felszeletelem, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát, chilit aprítom.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a paprikát, a chilit, majd a paradicsomot, s a gombát, fűszerezem. Amikor már csaknem puhák a zöldségek, ráöntöm a vörösbort. Végül belekeverem a tejföl felét.
Közben elkészítem a a galuska tésztáját, a tojást összekeverem a liszttel, az aprított petrezselyemmel, s vízzel. A masszát sós, forró vízbe szaggatom. Nagy galuskákat készítek. Kikanalazom a vízből.
Tálalok, a tányérra szedek galuskát, rakok rá vajat, mellé szedem a gombapaprikást. Kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése