HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 22., péntek

Vörösboros-tejfölös gombapaprikás vajas petrezselymes galuskával

Vörösboros-tejfölös gombapaprikás vajas  petrezselymes galuskával


Vettem a piacon szép csiperkét. Több elképzelésem is volt, végül gombapaprikás lett belőle. De, hogy ne legyen annyira szokványos, nem rizzsel, tésztával, krumplival, vagy hagyományos nokedlivel készítettem el, hanem vajas petrezselymes nokedlivel. A mérete miatt inkább galuskának neveztem el;

Hozzávalók :

A gombapaprikáshoz:
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 db  nagy vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db piros lecsó paprika
  • 2 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 3 db chili díszítésnek
A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • víz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

A hagymát és a gombát felszeletelem, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát, chilit aprítom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a paprikát, a chilit, majd a paradicsomot, s a gombát, fűszerezem. Amikor már csaknem puhák a zöldségek, ráöntöm a vörösbort. Végül belekeverem a tejföl felét.

Közben elkészítem a a galuska tésztáját, a tojást összekeverem a liszttel, az aprított petrezselyemmel, s vízzel. A masszát sós, forró vízbe szaggatom. Nagy galuskákat készítek. Kikanalazom a vízből.

Tálalok, a tányérra szedek galuskát, rakok rá vajat, mellé szedem a gombapaprikást. Kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése