HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 20., szerda

Részeges tejfölös meggyleves

Részeges tejfölös meggyleves


Csak 18 éven felülieknek! Absztinensek, antialkoholisták el se olvassák a receptet!

 Hozzávalók :

  • 30 dkg meggy
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
  • 3 tk cukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 1 db fahéj rúd
  • 6 db szegfűszeg
  • 2 dl víz
  • 2 dl vörösbor
  • 5 cl rum

Elkészítés:

A meggyet megmosom, kimagozom.

Egy lábasban vajat olvasztok,egy kevés lisztet keverek hozzá, majd leveszem a tűzhelyről, öntök hozzá vizet, csomómentessé keverem. Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat. 10 percig főzöm.

Belekeverem a tejfölt, a bort, felrottyantom, Leveszem a tűzhelyről, hagyom kihűlni, beleöntöm a rumot is, összekeverem, majd beteszem a hűtőbe néhány órára.

Mikor jól lehűlt, kiveszem, egy tálba merem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése