HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 30., szombat

Lecsós borjúmáj gombával és krumplival, vörösborral megbolondítva

Lecsós borjúmáj gombával és krumplival, vörösborral megbolondítva


Sikerült megint nagyon kedvező áron borjúmájat kapni. Ebből lett a mai ebéd.

Hozzávalók:


  • 25 dkg borjúmáj
  • 25 dkg csiperkegomba 
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 4 db nagyobb újkrumpli
  • 3 ek sertészsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 dl vörösbor 
  • 0,5 db paradicsom
  • 4 szelet hegyes zöld paprika

  • Elkészítés:

     A májat csíkokra vágom.

    A hagymát és a gombát felszeletelem, a fokhagymát  aprítom,   a paprikát, paradicsomot darabolom.

    A krumplit kockára vágom. Sós vízben megfőzöm.

    Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a májat, majd a paprikát, a gombát  és a paradicsomot. Megszórom borssal és paprikával, ráöntöm a vörösbort.

    Hozzáadom a megfőtt krumplit, összekeverem, megsózom.

    Tálalok. Szedek a tányérra az ételből, s rakok rá szeletelt paprikát és paradicsomot.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése