HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 11., hétfő

Spaghetti fehérboros, tejszínes gombával

Spaghetti fehérboros, tejszínes gombával

Vágytam már egy olaszos pasztára

Hozzávalók:

  • 20 dkg spaghetti
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 4 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • oregano

  • Elkészítés:

    A gombát szeletelem, a paprikát, újhagymát felkarikázom, a zöldet félreteszem, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom.

    Serpenyőben megpárolom a hagymát és a paprikát, hozzáadom a gombát, majd a paradicsomot. Belevágom a chilit, fűszerezem.

    A tésztát al dente megfőzöm sós vízben.

    A ragúhoz öntöm a bort, és a tejszínt. Összekeverem.

    Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rákanalazok a ragúból, s megszórom az újhagyma zöldjével.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése