Rakott krumpli kolbászhúsos gombás zöldséges ragúval, tojással, tejföllel, kétféle sajttal
Bár nagyon szeretem a klasszikus kolbászos, tojásos rakott krumplit, ezúttal valami másra vágytam. Így született meg ez az étel.
Hozzávalók:
A ragúhoz:
- 10 dkg darabolt bacon
- 20 dkg fűszeres kolbászhús (darált sertés hús)
- 0,5 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 1 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 3 dkg füstölt sajt
- 2 db nagy csiperkegomba
- 1 db paradicsom
- 1 szál rozmaring
- 1 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 1 db tojás
- olívaolaj
- 3 db nagyobb krumpli
- 2 db tojás
- 3 dl tejföl
- 1 db paradicsom
- 1 db friss chili
- 3 dkg füstölt sajt
- 3 dkg gouda sajt
- 6 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A krumplikat megmosom, majd a tojásokkal együtt felteszem főni.
Hozzálátok a ragú elkészítéséhez. A hozzávalókat darabolom, szeletelem. Egy tálba rakom, beleütöm a tojást, összekeverem.
Egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, hozzáadom előbb a kolbászhúst, majd a fehéredés után a többi hozzávalót. Amikor megpárolódott, félreteszem.
Egy nagy serpenyőbe locsolok kevés olajat, s rákarikázom a krumplik felét. Sózom, borsozom. Rákanalazom a ragut, s a szeletelt főtt tojásokat. Kanalazok rá tejfölt. Majd jön a krumplik másik fele. Sózom, borsozom. Ismét kanalazok rá tejfölt. Rászeletelem a paradicsomot, s teszek rá egy chilit.
Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe és 180 C fokon hőlégkeverésen 40 percig sütöm.
Közben lereszelem a sajtokat.
A sajtokat rárakom az ételre és tovább sütöm 10 percig, majd átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s további 10 percig sütöm.
Amikor már kellőképpen megsült minden tálalok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése