HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. október 31., szombat

Rakott krumpli kolbászhúsos gombás zöldséges ragúval, tojással, tejföllel, kétféle sajttal

Rakott krumpli kolbászhúsos gombás zöldséges ragúval, tojással, tejföllel, kétféle sajttal


Bár nagyon szeretem a klasszikus kolbászos, tojásos rakott krumplit, ezúttal valami másra vágytam. Így született meg ez az étel.

Hozzávalók:

A ragúhoz:
  • 10 dkg darabolt bacon
  • 20 dkg fűszeres kolbászhús (darált sertés hús)
  • 0,5 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 2 db nagy csiperkegomba
  • 1 db paradicsom 
  • 1 szál rozmaring
  • 1 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 db tojás
  • olívaolaj
Az ételhez:
  • 3 db nagyobb krumpli
  • 2 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 db paradicsom
  • 1 db friss chili
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 3 dkg gouda sajt
  • 6 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A krumplikat megmosom, majd a tojásokkal együtt felteszem főni.

Hozzálátok a ragú elkészítéséhez. A hozzávalókat darabolom, szeletelem. Egy tálba rakom, beleütöm a tojást, összekeverem.

Egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, hozzáadom előbb a kolbászhúst, majd a fehéredés után a többi  hozzávalót. Amikor megpárolódott, félreteszem.

Egy nagy serpenyőbe locsolok kevés olajat, s rákarikázom a krumplik felét. Sózom, borsozom. Rákanalazom a ragut, s a szeletelt főtt tojásokat. Kanalazok rá tejfölt. Majd jön a krumplik másik fele. Sózom, borsozom. Ismét kanalazok rá tejfölt. Rászeletelem a paradicsomot, s teszek rá egy chilit.

Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe és 180 C fokon hőlégkeverésen 40 percig sütöm.

Közben lereszelem a sajtokat.

A sajtokat rárakom az ételre és tovább sütöm 10 percig, majd átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s további 10 percig sütöm.

Amikor már kellőképpen megsült minden tálalok.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése