HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. október 1., csütörtök

Füge piskótával, fehér rummal, dióval és mézzel

Füge piskótával, fehér rummal, dióval és mézzel


Fantasztikus volt az idei füge termésünk. A feleségem nem győzte elajándékozni. Azért szerencsére nekünk is maradt. Ebből készítettem ezt a desszertet. Jövőre fügeborunk is lesz. Iránban már készítettem, isteni volt. Vetekedett a mazsolaborral.


Hozzávalók:

  • 4 db füge
  • 2 tk cukor
  • 1 db szegfűszeg
  • 1 dl víz
  • 4 db piskóta 
  • 1 db füge
  • 0,5 db dió
  • 1 tk méz
  • 5 cl Karibi fehér rum Royal Port

Elkészítés:

A fügét a cukros vízben megfőzöm. Egy pohárba teszek 3 db piskótát hosszában és 1 db piskótát darabokban. Erre kanalazom a főtt fügét. Ráöntöm a rumot. Középre helyezek egy darab fügét, melyet négyfelé bemetszettem. Ebbe helyezem a diódarabokat. Kanalazok rá mézet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése