Füge piskótával, fehér rummal, dióval és mézzel
Fantasztikus volt az idei füge termésünk. A feleségem nem győzte elajándékozni. Azért szerencsére nekünk is maradt. Ebből készítettem ezt a desszertet. Jövőre fügeborunk is lesz. Iránban már készítettem, isteni volt. Vetekedett a mazsolaborral.
Hozzávalók:
- 4 db füge
- 2 tk cukor
- 1 db szegfűszeg
- 1 dl víz
- 4 db piskóta
- 1 db füge
- 0,5 db dió
- 1 tk méz
- 5 cl Karibi fehér rum Royal Port
Elkészítés:
A fügét a cukros vízben megfőzöm. Egy pohárba teszek 3 db piskótát hosszában és 1 db piskótát darabokban. Erre kanalazom a főtt fügét. Ráöntöm a rumot. Középre helyezek egy darab fügét, melyet négyfelé bemetszettem. Ebbe helyezem a diódarabokat. Kanalazok rá mézet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése