Pizzakrémmel töltött gombafejek, paprika és krumpli baconköntösben, mozzarellával
Kedvelem a töltött zöldségeket. Ez egy nagyon egyszerű változat.
Hozzávalók:
- 5 db nagyobb csiperkegomba
- 1 db TV-paprika
- 1 db paradicsom
- 6 szelet bacon
- 6 db újkrumpli
- 1 doboz (29 dkg) pizza melegszendvicses krém
- só
- őrölt fekete bors
- 1 zacskó (10 dkg) mini mozzarella golyó
- csalamádé
Elkészítés:
A krumplikat héjában félig megfőzöm.
A gombák törzsét kitöröm. Betekerem baconba, megtöltöm a pizzakrémmel. A paprikát félbevágom, azt is megtöltöm és baconba tekerem.
A krumplikat megpucolom, hosszában bevágom, s töltök beléjük pizzakrémet.
Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, s belerakom a zöldségeket. Középre teszek a paradicsomot.
A serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc után pakolok a zöldségekre mozzarella golyókat, s még 5 percig sütöm. Bevallom töredelmesen, filmnézés miatt elfeledkeztem a sütőről, s a mozzarella teljesen elolvadt. De az ízén ez semmit sem rontott. Csak úgy terveztem, hogy a mozzarella golyók még egészben legyenek. A fotón jobban mutatott volna.
Csalamádéval fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése