HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. október 6., kedd

Pizzakrémmel töltött gombafejek, paprika és krumpli baconköntösben, mozzarellával

Pizzakrémmel töltött gombafejek, paprika és krumpli baconköntösben, mozzarellával


Kedvelem a töltött zöldségeket. Ez egy nagyon egyszerű változat.

Hozzávalók:

  • 5 db nagyobb csiperkegomba
  • 1 db TV-paprika
  • 1 db paradicsom
  •  6 szelet bacon
  • 6 db újkrumpli
  • 1 doboz (29 dkg) pizza melegszendvicses krém
  • őrölt fekete bors
  • 1 zacskó (10 dkg) mini mozzarella golyó
  • csalamádé

Elkészítés:

 A krumplikat héjában félig megfőzöm.

A gombák törzsét kitöröm.  Betekerem baconba, megtöltöm a pizzakrémmel. A paprikát félbevágom, azt is megtöltöm és baconba tekerem.

A krumplikat megpucolom, hosszában bevágom, s töltök beléjük pizzakrémet.

Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, s belerakom a zöldségeket. Középre teszek a paradicsomot.

A serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc után pakolok a zöldségekre mozzarella golyókat, s még 5 percig sütöm. Bevallom töredelmesen, filmnézés miatt elfeledkeztem a sütőről, s a mozzarella teljesen elolvadt. De az ízén ez semmit sem rontott. Csak úgy terveztem, hogy a mozzarella golyók még egészben legyenek. A fotón jobban mutatott volna.

Csalamádéval fogyasztottam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése