HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. október 20., kedd

Baconös gombás lecsó tükörtojással

Baconös gombás lecsó tükörtojással


Nagy kedvencem, a megunhatatlan  lecsó sokadik változata.

Hozzávalók:

  • 50 dkg lecsópaprika (színes)
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 1 kanál olívaolaj
  • 10 dkg darabolt bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db nagy újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A paprikákat felkarikázom.

A hagymákat felszeletelem, az újhagyma zöldjét félreteszem.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, majd a hagymákat dinsztelem, ráteszem a paprikát.

Közben a gombát szeletelem, a paradicsomot négybevágom. Mennek ezek is a serpenyőbe. Fűszerezem.

Amikor a zöldségek már csak nem megpuhultak, a kanállal mélyítek két gödröt, ebbe ütöm a tojásokat. A sütőt előmelegítem 200 C fokra, grillfokozaton.

A lecsót megszórom az újhagyma zöldjével, s a serpenyőt 10 percre átteszem a sütőbe.

Tálaláskor a lecsó felét tányérra szedem, kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.






P.S. A heti tombola hozta a Hírkereső Recept - napi top-ját, melyben ez a receptem  is szerepel:
5. Baconös-gombás lecsó tükörtojással 
P.S.1. Előrelépés: 
2. Baconös-gombás lecsó tükörtojással

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése