Baconös gombás lecsó tükörtojással
Nagy kedvencem, a megunhatatlan lecsó sokadik változata.
Hozzávalók:
- 50 dkg lecsópaprika (színes)
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili
- 1 kanál olívaolaj
- 10 dkg darabolt bacon
- 1 db vöröshagyma
- 1 db nagy újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg paradicsom
- só
- őrölt csípős paprika
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- 2 db tojás
Elkészítés:
A paprikákat felkarikázom.
A hagymákat felszeletelem, az újhagyma zöldjét félreteszem.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, majd a hagymákat dinsztelem, ráteszem a paprikát.
Közben a gombát szeletelem, a paradicsomot négybevágom. Mennek ezek is a serpenyőbe. Fűszerezem.
Amikor a zöldségek már csak nem megpuhultak, a kanállal mélyítek két gödröt, ebbe ütöm a tojásokat. A sütőt előmelegítem 200 C fokra, grillfokozaton.
A lecsót megszórom az újhagyma zöldjével, s a serpenyőt 10 percre átteszem a sütőbe.
Tálaláskor a lecsó felét tányérra szedem, kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
P.S. A heti tombola hozta a Hírkereső Recept - napi top-ját, melyben ez a receptem is szerepel:
5. Baconös-gombás lecsó tükörtojással
P.S.1. Előrelépés:
2. Baconös-gombás lecsó tükörtojással
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése