Ruote sardinellával, zöldségesen
A ruote (kerék) nálunk talán kevésbé ismert olasz tésztaféleség. Mivel nem a megszokott, s dekoratív, ezt választottam ehhez az ételhez.
- 30 dkg ruote pasta
- 1 doboz (9 dkg) sardinella paradicsomszószban
- 2 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db friss chili
- 6 szál petrezselyem
- 2 db paradicsom
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni forró sós vízben.
Közben az újhagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát, petrezselymet aprítom. A hagyma zöldet és a petrezselyem felét félreteszem, a többit egy serpenyőben olajon megdinsztelem. A paradicsomot is darabolom. A hallal együtt megy ez is a serpenyőbe. A szószt is beleöntöm.
Amikor a tészta megfőtt al dentére, a serpenyőbe szedem, óvatosan összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra a tésztából, s megszórom petrezselyemmel és újhagyma zölddel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése