HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. október 8., csütörtök

Ruote sardinellával, zöldségesen

Ruote sardinellával, zöldségesen


A ruote (kerék) nálunk talán kevésbé ismert olasz tésztaféleség. Mivel nem a megszokott, s dekoratív, ezt választottam ehhez az ételhez.

Hozzávalók:

  • 30 dkg ruote pasta
  • 1 doboz (9 dkg) sardinella paradicsomszószban
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db friss chili
  • 6 szál petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • oregano

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni forró sós vízben.

Közben az újhagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát, petrezselymet aprítom. A hagyma zöldet  és a petrezselyem felét félreteszem, a többit egy serpenyőben olajon megdinsztelem. A paradicsomot is darabolom. A hallal együtt megy ez is a serpenyőbe. A szószt is beleöntöm.

Amikor a tészta megfőtt al dentére, a serpenyőbe szedem, óvatosan összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra a tésztából, s megszórom petrezselyemmel és újhagyma zölddel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése