Kolbászhússal és sajttal töltött gomba vele sült krumplival, paprikával és paradicsommal
Egy pikáns töltött gomba. A húst a piacon vettem egy hentesnél, azt mondta, ebből készítik a kolbászt. Nos, én még fűszereztem rajta.
Hozzávalók:
- 4 db nagy csiperke gomba
- 10 dkg fűszeres kolbász hús (darált sertéshús)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- kakukkfű
- 5 dkg trappista sajt
- 6 db krumpli
- 4 szál petrezselyem
- 4 db színes paprika
- 2 db paradicsom
- 1 kanál bacon-kolbászzsír
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm.
A gombák törzseit kitöröm. A darált húshoz keverem az aprított chilit, fokhagymát és a fűszereket. A gombákba töltöm.
A serpenyőbe a kolbászzsírra teszem a gombákat, paprikákat, paradicsomokat és a közben megpucolt krumplikat. Sózom, borsozom, letakarom egy alufóliával. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen sütöm.
Lereszelem a sajtot.
20 perc után leveszem a fóliát, a gombákra szórom a sajtot, s tovább sütöm.
10 perc után átkapcsolok grillfokozatra, s további 10 percig sütöm.
Tálalok. Szedek a tányérra zöldségeket, meglocsolom kolbászzsírral, a krumplira vágok petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése