HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. október 18., vasárnap

Kolbászhússal és sajttal töltött gomba vele sült krumplival, paprikával és paradicsommal

Kolbászhússal és sajttal töltött gomba vele sült krumplival, paprikával és paradicsommal


Egy pikáns töltött gomba. A húst a piacon vettem egy hentesnél, azt mondta, ebből készítik a kolbászt. Nos, én még fűszereztem rajta.

Hozzávalók:

  • 4 db nagy csiperke gomba
  • 10 dkg fűszeres kolbász hús (darált sertéshús)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • kakukkfű
  • 5 dkg trappista sajt
  • 6 db krumpli
  • 4 szál petrezselyem
  • 4 db színes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 kanál bacon-kolbászzsír

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm.

A gombák törzseit kitöröm. A darált húshoz keverem az aprított chilit, fokhagymát  és a fűszereket. A gombákba töltöm.

A serpenyőbe a kolbászzsírra teszem a gombákat, paprikákat, paradicsomokat és a közben megpucolt krumplikat. Sózom, borsozom, letakarom egy alufóliával. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen sütöm.

Lereszelem a sajtot.

20 perc után leveszem a fóliát, a gombákra szórom a sajtot, s tovább sütöm.

10 perc után átkapcsolok grillfokozatra, s további 10 percig sütöm.

Tálalok. Szedek a tányérra zöldségeket, meglocsolom kolbászzsírral, a krumplira vágok petrezselymet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése