Spaghetti gratinati ala Bolognese con vino rosso/Csőben sült bolognai spaghetti vörös borral
Kedvelem az olasz tésztákat, a Spaghetti Bolognese az egyik kedvenc. Sajnos a bazsalikom nem bírta a törődést, így szárított bazsalikomot kellett használnom, s elmaradt egy szép csúcs is a díszítésnél.
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 2 db paradicsom
- 25 dkg sertés-marha darált hús
- 5 dkg darabolt bacon
- só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt csípős paprika
- 1 tk oregano
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk chiliszósz
- 3 ek olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 4 tk ketchup
- 5 dkg sajt (parmezán)
- 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- 2 db friss chili díszítéshez
- 6 db koktélparadicsom
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni.
A hagymákat aprítom, a gombát, paprikákat és a paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben elkészítem a ragút. Olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a gombát, fűszerezem. A felét kiveszem, félreteszem.
Majd hozzáadom a húst és a darabolt bacont, amikor a hús már fehér, s a bacon is megsült, belerakom a paprikát, paradicsomot, utánfűszerezem, beleöntöm a chiliszószt és a vörösbort.
Lereszelem a sajtot.
Amikor a tészta már al dente megfőtt, leszűröm és a ragúhoz keverem.
A tésztát átteszem egy szögletes tűzálló edénybe, s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Tálaláskor négyzetesen felszeletelem. Két darabot egy tányérra helyezek, Rakok rá és mellé gombát, olívabogyót, koktélparadicsomot. Locsolok rá és a tányérra ketchupot, szórok rá sajtot.
P.S. Receptem a Hírkereső mai Recept - napi top-jában:
2. Csőben sült bolognai spagetti vörösborral
P.S.1.Receptem a Hírkereső 2015.11.13. Recept - heti top-jában:
12. Csőben sült spagetti gazdagon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése