Kolbászhússal, gombával, sajttal töltött paprika bacon köntösben, velesült pestos, vajas krumplival
Nem a szokásos paradicsomszószos töltött paprika.
Hozzávalók:
- 3 db TV-paprika
- 15 dkg fűszeres kolbászhús (darált sertés hús)
- 0,5 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 1 db nagy újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 3 szál kakukkfű
- 1 ek főtt rizs
- 3 dkg füstölt sajt
- 1 db nagy csiperke gomba
- 1 db tojás
- 6 szelet bacon
- 3 db nagy krumpli
- 1 ek zöld pesto
- 1 ek vaj
- 3 szál rozmaring
- 4 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit előfőzöm.
Közben a paprikákat megskalpolom, a leeső rész aprítom, s egy tálba teszem. Az újhagymát felkarikázom, a hegyes paprikát, a chilit, a gobát és a sajtot darabolom, a fokhagymát, petrezselymet aprítom, a tálba rakom. Hozzáadom a darát húst, a rizst, a kakukkfüvet, beleütöm a tojást. Fűszerezem, összekeverem.
A paprikákat megtöltöm a masszával, betekerem 2-2 baconszalonnával, s berakom őket egy nagy serpenyőbe.
A krumplikat megpucolom. Bevagdosom, a vágásokba váltakozva pestot és vajat kanalazok, s megtűzdelem rozmaringgal. Beteszem a serpenyőbe, melléjük rakom a paradicsomokat, sózom, borsozom, locsolok az egészre olajat.
A serpenyőt letakarom alufóliával, s a 180 C fokra előmelegített sütőbe rakom. Hőlégkeverésen 30 percig sütöm, majd a fóliát levéve 15 percig tovább sütöm. Végül átkapcsolok grill fokozatra, s 200 C fokon még 15 percig grillezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése