HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. október 28., szerda

Kolbászhússal, gombával, sajttal töltött paprika bacon köntösben, velesült pestos, vajas krumplival

Kolbászhússal, gombával, sajttal töltött paprika bacon köntösben, velesült pestos, vajas krumplival


Nem a szokásos paradicsomszószos töltött paprika.

Hozzávalók:

  • 3 db TV-paprika
  • 15 dkg fűszeres kolbászhús (darált sertés hús)
  • 0,5 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili 
  • 1 db nagy újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 ek főtt rizs
  • 3 dkg füstölt sajt 
  • 1 db nagy csiperke gomba
  • 1 db tojás
  • 6 szelet bacon
  • 3 db nagy krumpli
  • 1 ek zöld pesto
  • 1 ek vaj
  • 3 szál rozmaring
  • 4 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit előfőzöm.

Közben a paprikákat megskalpolom, a leeső rész aprítom, s egy tálba teszem.  Az újhagymát felkarikázom, a hegyes paprikát, a chilit, a gobát és a sajtot darabolom, a fokhagymát, petrezselymet  aprítom, a tálba rakom. Hozzáadom a darát húst, a rizst, a kakukkfüvet, beleütöm a tojást. Fűszerezem, összekeverem.

A paprikákat megtöltöm a masszával, betekerem 2-2 baconszalonnával, s berakom őket egy nagy serpenyőbe.

A krumplikat megpucolom. Bevagdosom, a vágásokba váltakozva pestot és vajat kanalazok, s megtűzdelem rozmaringgal. Beteszem a serpenyőbe, melléjük rakom a paradicsomokat, sózom, borsozom, locsolok az egészre olajat.

A serpenyőt letakarom alufóliával, s  a 180 C fokra előmelegített sütőbe rakom. Hőlégkeverésen 30 percig sütöm, majd a fóliát levéve 15 percig tovább sütöm. Végül átkapcsolok grill fokozatra, s 200 C fokon még 15 percig grillezem.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése