Medvehagymás paraszt rakott krumpli
Ma, hogy kiengedtek a klinikáról, főztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, s nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.Hozzávalók:
- 1csokor medvehagyma
- 10 db nagyobb burgonya
- 4 db tojás
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg csípős parasztkolbász
- 2 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1 vödör (85 dkg tejföl)
- 2 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 10 dkg trapista sajt
- 2 tk zsemlemorzsa
- 1 ek vaj
- 1 ek napraforgó olaj
- 1/2 dl tej
- petrezselyem
- chiliszósz
A krumplikat és a tojásokat megfőzöm, majd megpucolom. Egy serpenyőben megpirítom a felkockázott szalonnát, rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumpli karikák, majd megint kolbász. Közben fűszerezek. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom.. Meglocsolom olajjal, fűszerezek.
A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Közben lereszelem a sajtot.
30 perc elteltével kiveszem a serpenyőt, a krumplikra öntök egy kevés tejet, teszek rá vajat, rászórom a sajtot, visszateszem a sütőbe.
A kertben szedek petrezselymet, összevágom.
10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítom. Amikor már szép pirosas barna, rászórom a petrezselymet.
Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése