HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. április 4., péntek

Medvehagymás paraszt rakott krumpli

Medvehagymás paraszt rakott krumpli

Ma, hogy kiengedtek a klinikáról, főztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, s nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.

 Hozzávalók:
  • 1csokor medvehagyma
  • 10 db nagyobb burgonya
  • 4 db tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csípős parasztkolbász
  • 2 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 vödör (85 dkg tejföl)
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika 
  • 10 dkg trapista sajt
  • 2 tk zsemlemorzsa
  • 1 ek vaj
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1/2 dl tej
  • petrezselyem
  • chiliszósz
Elkészítés:

A krumplikat és a tojásokat megfőzöm, majd megpucolom. Egy serpenyőben megpirítom a felkockázott szalonnát, rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumpli karikák, majd megint kolbász. Közben fűszerezek. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom.. Meglocsolom olajjal, fűszerezek.

A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Közben lereszelem a sajtot.

30 perc elteltével kiveszem a serpenyőt, a krumplikra  öntök egy kevés tejet, teszek rá vajat, rászórom a sajtot, visszateszem a sütőbe.

A kertben szedek petrezselymet, összevágom.

10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítom. Amikor már szép pirosas barna, rászórom a petrezselymet.

Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése