HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. április 14., hétfő

Tejfölös, túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

Tejfölös, túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros nagykocka tésztát még finomabbá. Tulajdonképp azt a címet is adhattam volna, hogy  
Sajtos túrós csusza sonkával

Hozzávalók:




  • 25 dkg quadretti tészta (fodros nagykocka)
  • 1 dl tejföl
  • 30 dkg tehéntúró
  • 10 dkg trapista sajt
  • 1 tk olívaolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg fekete erdei sonka (Schwarzwald Schinken)
  • őrölt fekete bors

  • Elkészítés:
     A sózott, forrásban lévő vízben, melybe néhány csepp olajat is teszek, kb. 12 perc alatt megfőzöm a tésztát. Közben egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát. Kiveszem, majd megpörkölöm a sonkát, azt is kiveszem. Mindkettőt félreteszem. Lereszelem a sajtot.

    A főtt tésztát rászedem a zsiradékra,  sózom, borsozom,  kicsit megpirítom. Ráöntöm a tejfölt és a túrót, összeforgatom.

    Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá  sült szalonnát, szórok rá sajtot, s díszítem a sonkával.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése