Tejfölös, túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával
Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros nagykocka tésztát még finomabbá. Tulajdonképp azt a címet is adhattam volna, hogySajtos túrós csusza sonkával
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sózott, forrásban lévő vízben, melybe néhány csepp olajat is teszek, kb. 12 perc alatt megfőzöm a tésztát. Közben egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát. Kiveszem, majd megpörkölöm a sonkát, azt is kiveszem. Mindkettőt félreteszem. Lereszelem a sajtot.
A főtt tésztát rászedem a zsiradékra, sózom, borsozom, kicsit megpirítom. Ráöntöm a tejfölt és a túrót, összeforgatom.
Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá sült szalonnát, szórok rá sajtot, s díszítem a sonkával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése