HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. április 10., csütörtök

Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

Eredetileg egy egyszerű reteklevest akartam készíteni, de aztán mivel a mélyhűtőben mexikói salátakeverékre bukkantam, megváltozott a terv.

Hozzávalók :

  • 1 csokor hónapos (kerti) retek levelestül
  •  25 dkg mexikói salátakeverék (mélyhűtött)
  • 2 db újhagyma zöldestől
  • 1 kis db poréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db karalábé
  • 1/4 zeller
  • 1 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 db TV-paprika
  • 1/2 db kápia paprika
  • 1/3 db hegyes csípős paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db csiperke gomba
  • 5 szál petrezselyem
  • 4 fakanál vaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 2 ek chiliszósz
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 pohárnyi cérnatészta
  • 4 db tortilla szelet
  • 1 dl tequila
  • 1,2 l víz
  • Elkészítés:

    Az újhagymát, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a gombát és a petrezselymet felvágom, a paradicsomot nyolcadolom, a többit darabolom.

    Egy fazékban kevés olajon és a vajon megpirítom a hagymát, majd a zöldségeket. Felöntöm  vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, fűszerezem. Kb. 35 percig főzöm, majd hozzáadom a retek leveleit és az újhagyma zöldjét, a levestésztát. 10 perc elteltével beleszórom a petrezselyemzöldet, rálocsolom a chiliszószt. Elzárom a villanytűzhelyet, s a levest rajtahagyom, hogy a hőn tartáson készrefőjjön.

    Tálaláskor tányéronként 3 cl tequilát öntök bele, s teszek még hozzá 1/2 tortillát felvágva.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése