Epres/szamócás, eperlikőrös tiramisu
Hasonlót már készítettem, de ezúttal mascarponéval is dúsítottam. A likőr sajátkészítésű.Hozzávalók :
- 25 dkg földi eper (szamóca)
- 30 dkg mascarpone
- 60 dkg epres joghurt
- 12 db (kb. 6 dkg) baba piskóta
- 5cl eperlikőr
- habtejszín
A piskótákat lerakom két üveg tálba. meglocsolom az eperlikőrrel, teszek rá kettő-kettő félbevágott epret, kanalazok rá mascarponét, majd epres joghurtot. Teszek mindegyik tál tetejére 2-2 epret.
Beteszem a hűtőbe. Fogyasztás előtt nyomok rá habtejszínt.
Ezzel a desszerttel a feleségemnek, akinek most volt a születésnapja, és a lányomnak, aki most jött haza, kívántam kedveskedni. Nem jött be.
A feleségem csak úgy elutasította, a lányom pedig azért, mert nem laktóz mentes. (A mascarpone valóban tartalmazhat laktózt, de ebben a desszertben az minimális. Bármit eszik, abban biztos több a laktóz.)
Rendben. Ez volt az utolsó alkalom, hogy bármivel a kedvükben akartam járni. A desszertet majd megeszem én!
én elfogadnám!!!!!!! :)
VálaszTörlésGyere, szívesen látlak.
Törlés:))
Törlés