Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal
Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. Íme:Hozzávalók :
- 25 dkg fusilli tészta
- 35 dkg csiperke gomba
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 4 db chili paprika
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- olívaolaj
- 5 dkg füstölt sajt
A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem.
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát..
Közeben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm, a sajtot lereszelem.
Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort,Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, felrottyantom.
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából Rászórom a reszelt sajtot, s díszítem medvehagyma levéllel és virággal.
Fehér bort iszom hozzá.
Ennek az ételnek a fotózása egy nagy rejtély. Legalább egy tucat fotót készítettem, s csak ezt a kettőt találtam meg. Még jó, hogy ezek megmaradtak. El nem tudom képzelni, hová lett a többi kép. A kamerából sajnos kitöröltem az összes képet, mint mindig.
A recept a Hírkereső-ben, a Gasztro-Toplistá-ban (2014.004.29):
Fusilli gombás-medvehagymás raguval
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése