HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. április 26., szombat

Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. Íme:

Hozzávalók :
  • 25 dkg fusilli tészta
  • 35 dkg csiperke gomba
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 4 db chili paprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • olívaolaj
  • 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem.

Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát..

Közeben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm, a sajtot lereszelem.

Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort,Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, felrottyantom.

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából  Rászórom a reszelt sajtot, s díszítem medvehagyma levéllel és virággal.

Fehér bort iszom hozzá.


Ennek az ételnek a fotózása egy nagy rejtély. Legalább egy tucat fotót készítettem, s csak ezt a kettőt találtam meg. Még jó, hogy ezek megmaradtak. El nem tudom képzelni, hová lett a többi kép. A kamerából sajnos kitöröltem az összes képet, mint mindig.

A recept a Hírkereső-ben, a Gasztro-Toplistá-ban (2014.004.29):
 Fusilli gombás-medvehagymás raguval

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése