Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival
Ma délben sütöttem meg ezt az ételt. Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel, s a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Először fordult elő, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom ráadásul valamivel elrontotta a gyomrát, s Húsvétkor "böjtölt". Ma pedig már haza is utazott. No de így is el fog fogyni ez a finomság.Hozzávalók :
- 1 db sült, pácolt pulyka (99 dkg)
- 3 db nagyobb krumpli
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db csiperkegomba
- 1 ág rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- kacsazsír
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Középre helyezem a pulykacombot, rászórom a felkockázott szalonnát, s rárakom a a felszeletelt gombát, a zöldfűszereket és az aprított fokhagymát.
Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és krumpli köretet. őrlök rá még borsot és díszítem sült zöldfűszerrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése