HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. április 23., szerda

Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival

Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival

Ma délben sütöttem meg ezt az ételt. Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel, s a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Először fordult elő, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom ráadásul valamivel elrontotta a gyomrát, s Húsvétkor "böjtölt". Ma pedig már haza is utazott. No de így is el fog fogyni ez a finomság.
 
Hozzávalók :
  • 1 db sült, pácolt pulyka (99 dkg)
  • 3 db nagyobb krumpli
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csiperkegomba
  • 1 ág rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • kacsazsír
Elkészítés:

A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Középre helyezem a pulykacombot, rászórom a felkockázott szalonnát, s rárakom a a felszeletelt gombát, a  zöldfűszereket és az aprított fokhagymát.

Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és krumpli köretet. őrlök rá még borsot és díszítem sült zöldfűszerrel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése