Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel
Egy finom, ünnepi fogás.Hozzávalók :
- 2 db kacsacomb
- 4 db újkrumpli
- 2 szál petrezselyem
- 20 dkg savanyított képoszta
- 1 dl fehérbor
- 2 db babérlevél
- köménymag
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek ecetes torma
- 2 ek barackbefőtt
- olívaolaj
A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe 48 órára egy serpenyőben.
Másnap mellérakom az újkrumplit és a a káposztát, melyre babérlevelet rakok, borsozom és locsolok rá fehérbort, s .beteszem egy 200 C fokra előmelegített sütőbe. A vége felé a krumplira rakok vagdalt petrezselymet.
Amikor megsült, tálalok. A tányérra rakok egy kacsacombot, 2 db krumplit, káposztát, barackot és tormát.
Fehérborral fogyasztom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése