Fehérboros retekleves
Ezúttal tényleg reteklevest főztem, ha már a múltkor mexikói zöldségleves lett belőle. A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehető? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják.Hozzávalók :
Elkészítés:
A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angol zellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem, A paradicsomot nyolcadolom. A retek leveleket is feldarabolom.
Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, s belevágom a chilit. 35 percig főzöm. Majd hozzáadom a paradicsomot és a retek levelét, s a hagyma zöldjét.10 perc elteltével beleöntöm a bort, s rászórom a petrezselyem és zeller leveleket. Elzárom a tűzhelyet, de az edényt még rajta hagyom hőntartáson, hogy készrefőjjön,
Tálaláskor merek a levesből, s teszek rá egy zellerlevelet.
Reteklevest még nem ettem, és bár a tányérban nagyon jól mutat, valahogy nem igazán vágyom rá.
VálaszTörlésGyönyörűek az udvaron és a teraszon is a növények.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Kedves Marisz!
VálaszTörlésPróbáld ki egyszer, semmivel nem rosszabb, mint egy karalábé, vagy krumpli leves. Sőt!
A növényeket én inkább csak fotózom. A főkertész a feleségem. Őt illeti a dicséret.
A jókívánságot viszonozom utólag is.