Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival
Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.Hozzávalók :
- 1 db sült, pácolt pulyka (95 dkg)
- 4 db nagyobb krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- fokhagymasó
- őrölt fekete bors
- majoránna
- kacsazsír
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.
A pulykacombot egy serpenyőbe helyezem, teszek bele kacsazsírt, fűszerezem, rászórom a zöldfűszereket és az aprított fokhagymát. Ez is mehet a sütőbe.
Közben a petrezselymet - nem túl apróra - felvágom.
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és sült krumplit, s szórok rá petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése