HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. április 28., hétfő

Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.

Hozzávalók :
  • 1 db sült, pácolt pulyka (95 dkg)
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • fokhagymasó
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • kacsazsír
Elkészítés:

A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.

A  pulykacombot egy  serpenyőbe helyezem, teszek bele kacsazsírt, fűszerezem, rászórom  a  zöldfűszereket és az aprított fokhagymát. Ez is mehet a sütőbe.


Közben a petrezselymet - nem túl apróra - felvágom.

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és sült krumplit, s szórok rá petrezselymet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése