HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 25., hétfő

Pesce e frutti di mare con spaghetti

Pesce e frutti di mare con spaghetti

Hozzávalók :
  • 1 doboz heringfilé paradicsom-
    mártásban
  • 20 dkg fekete kagyló
  • 20 dkg garnéla rák
  • 10 dkg baby polip
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • újhagyma szára
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db piros kápia parika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 citrom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • chili szósz
  • vörösbor (kékfrankos)
  • majoranna
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • chili paprikás olíva bogyó
  • olíva olaj
  • spagetti
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát darabolom, a paprikákat karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom, a zöldeket nagyobb darabokra vágom.
A tenger gyümölcseit megmosom, a polipot kisebb darabokra vágom.
A tésztát felteszem főni.
A hagymákat egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem, ráöntöm a hal mártását, s hozzáadom a tenger gyümölcseit, majd ráteszem a halat is. Reszelek rá citrom héjat, s meglocsolom a citrom levével. Néhány perc múlva meglocsolom a vörösborral.
A serpenyőbe szedem a tésztát,  rászórom a petrezselymet, zellerlevelet, bazsalikomot, újhagyma szárát,olíva bogyót,  összeforgatom.
Tálaláskor a tányérra teszem a tésztát a tengeri finomságokkal, díszítem egy citrom szelettel, bazsalikom, petrezselyem és zeller levelekkel.
Vörösborral fogyasztom.






3 megjegyzés:

  1. Ez már kínzás!! Ilyen finomságokat föltenni!!

    VálaszTörlés
  2. Igazi ínyenceknek való fogás ;))

    VálaszTörlés
  3. Imádom a tengeri herkentyűket. Ha hinnék a reinkarnációban - amiben sajnos nem - valahova a tenger mellé, lehetőleg a trópusokra - születnék. És csaknem minden nap halat&Co ennék.

    VálaszTörlés