HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 23., szombat

Spagetthi Frutti di Mare con Pomodoro

Spagetthi Frutti di Mare con Pomodoro 

Hozzávalók :
  • spaghetti
  • garnéla
  • polip
  • királyrák
  • tintahal
  • fűszeres olívaolaj
  • vöröshagyma
  • újhagyma
  • fokhagyma
  • medvehagyma
  • chili paprika
  • csípős zöld hegyes paprika
  • csípős piros hegyes paprika
  • paradicsom
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • Oregano
  • tarka egész bors
  • chili szósz
  • ketchup
  • vörös bor
  • reszelt füstölt sajt
  • reszelt Parmezan
Elkészítés:

A tenger gyümölcseit alaposan megmosom, a polip karjait és a tintahal karikákat darabolom, a királyrákot megpucolom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, darabolom. A sajtokat lereszelem.
A tésztát felteszem főni. Az olajban a hagymákat, paprikákat megdinsztelem, hozzáadom a a paradicsomot, petrezselymet, bazsalikomot,  fűszerezem, meglocsolom a chili szósszal és ketchuppal. Beleteszem a tenger gyümölcseit, meglocsolom vörösborral, s készre dinsztelem. Beleforgatom a spaghettit, s tálalom.
Tálaláskor az ételre szórok tarka borsot,valamint a reszelt sajtokat,  díszítem bazsalikom és petrezselyem levéllel, valamint petrezselyem virággal.







És ahogy egy profi szakács készíti:





1 megjegyzés: