HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 24., vasárnap

Túrós csusza pirított tésztából

Túrós csusza pirított tésztából

Hozzávalók :
  • tészta
  • túró
  • tejföl
  • füstölt szalonna
  • őrölt fekete bors
  • kacsa tepertő
  • petrezselyem zöld
Elkészítés:

A tésztát felteszem főni. Egy serpenyőben kockára vágott szalonnát sütök, félreteszem. A serpenyőbe újra teszek szalonnát, mikor félig megpirult, hozzáadom a leszűrt tésztát, átforgatom, sózom, borsozom, s megpirítom.
Tálaláskor a tányérra rakom a tésztát, gazdagon teszek rá túrót és tejfölt, valamint rárakom a sült szalonnát, s morzsolok rá kacsatepertőt, díszítem petrezselyem zölddel.



1 megjegyzés:

  1. Ez tényleg dús, de én is hasonlóan készítem, mert a töpörtyűre sült apró szalonnapörcök visszamaradt zsírjába forgatom a tésztát, de már kacsatöpörtyűt nem teszek rá, csak a kisült apró szalonnapörcöt.

    VálaszTörlés