HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 14., szombat

Zöldséges, tejszínes zöldborsóleves galuskával

Zöldséges, tejszínes zöldborsóleves galuskával

Hozzávalók:

  • 1 kg friss zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • vaj
  • húsleveskocka
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • chili paprika
  • tej
  • tejszín
  • tojás

Elkészítés:

A vajon megdinsztelem a hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, megfuttatom a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is. Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, s felengedem vízzel. Adok hozzá húsleveskockát, borsot, apróra vágott petrezselymet, chilipaprikát. Amikor már majdnem kész, galuskát szaggatok bele, majd öntök bele egy kevés tejet és tejszínt, felforralom, s máris tálalható.

Aki akar, tehet bele cukrot is, én ezt inkább kihagyom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése