Zöldséges, tejszínes zöldborsóleves galuskával
Hozzávalók:
- 1 kg friss zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- vaj
- húsleveskocka
- liszt
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- chili paprika
- tej
- tejszín
- tojás
Elkészítés:
A vajon megdinsztelem a hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, megfuttatom a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is. Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, s felengedem vízzel. Adok hozzá húsleveskockát, borsot, apróra vágott petrezselymet, chilipaprikát. Amikor már majdnem kész, galuskát szaggatok bele, majd öntök bele egy kevés tejet és tejszínt, felforralom, s máris tálalható.Aki akar, tehet bele cukrot is, én ezt inkább kihagyom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése