HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 18., szerda





Pácolt sült tarja krumplipürével

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéstarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • chili szósz
  • rozmaring
  • fűszeres olívaolaj (saját készítés)
  • burgonya
  • vaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

A hús szeleteket gyengén kiklopfolom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, megszórom bőségesen borssal, paprikával, locsolok rá chili szószt, s fűszeres olívaolajat, teszek rá frissen szedett rozmaringot, s beteszem a hűtőbe 2-3 napra.

Amikor eljött a sütés ideje, megfőzöm a krumplit, meghámozom, s vajjal, hagymával összetöröm.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket , hagymát, paprikát, paradicsomot , megsütöm. Tálaláskor a krumplipürére teszek egy petrezselyem zöldet.
Tejfölös uborkasalátával fogyasztom.

Megjegyzés:

Még finomabb, ha a krumplipürét egy kicsit megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése