HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 31., kedd




Fahéjas szilvásgombóc

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • szilva
  • 1 db tojás
  • cukor
  • zsemlemorzsa
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés:

A krumplit megfőzöm, meghámozom, összetöröm. Hozzákeverem a lisztet, a tojást, s a vajat. Összegyúrom, s újnyi vastagra kinyújtom, nényzetekre vágom. Közepére helyezem a kimagozott kékszilvát, szórok rá kevés cukrot, melybe előzőleg ugyancsak kevés szerecsendiót is tettem.
Összehajtogatom , s lisztes kézzel gombocokat formázok. Lobogó vízben, melybe csipetnyi sót tettem megfőzöm.
Egy serpenyőben kevés vajon, vagy olajon megpirítom aranysárgára a zsemlemorzsát, melybe cukrot is tettem. Ebbe beleforgatom a gombocokat. Tálaláskor egy tányérra helyezem a gombocokat, bőségesen teszek rá zsemlemorzsát, s kevés porcukros fahéjat szórok rá. (A fahéj nagyon intenzív!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése