Fahéjas szilvásgombóc
Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj, vagy margarin
- szilva
- 1 db tojás
- só
- cukor
- zsemlemorzsa
- fahéj
- porcukor
Elkészítés:
A krumplit megfőzöm, meghámozom, összetöröm. Hozzákeverem a lisztet, a tojást, s a vajat.Összegyúrom, s ujjnyi vastagra kinyújtom, négyzetekre vágom. Közepére helyezem a kimagozott kékszilvát, szórok rá kevés cukrot, melybe előzőleg ugyancsak kevés szerecsendiót is tettem.
Összehajtogatom , s lisztes kézzel gombócokat formázok. Lobogó vízben, melybe csipetnyi sót tettem megfőzöm.
Egy serpenyőben kevés vajon, vagy olajon megpirítom aranysárgára a zsemlemorzsát, melybe cukrot is tettem. Ebbe beleforgatom a gombócokat. Tálaláskor egy tányérra helyezem a gombócokat, bőségesen teszek rá zsemlemorzsát, s kevés porcukrot, s fahéjat szórok rá. (A fahéj nagyon intenzív!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése