HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 31., kedd

Fahéjas szilvásgombóc




Fahéjas szilvásgombóc

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • szilva
  • 1 db tojás
  • cukor
  • zsemlemorzsa
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés:

A krumplit megfőzöm, meghámozom, összetöröm. Hozzákeverem a lisztet, a tojást, s a vajat.

Összegyúrom, s ujjnyi vastagra kinyújtom, négyzetekre vágom. Közepére helyezem a kimagozott kékszilvát, szórok rá kevés cukrot, melybe előzőleg ugyancsak kevés szerecsendiót is tettem.
Összehajtogatom , s lisztes kézzel gombócokat formázok. Lobogó vízben, melybe csipetnyi sót tettem megfőzöm.

Egy serpenyőben kevés vajon, vagy olajon megpirítom aranysárgára a zsemlemorzsát, melybe cukrot is tettem. Ebbe beleforgatom a gombócokat. Tálaláskor egy tányérra helyezem a gombócokat, bőségesen teszek rá zsemlemorzsát, s kevés porcukrot, s  fahéjat szórok rá. (A fahéj nagyon intenzív!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése