HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 29., vasárnap

Vörösboros kolbászos, virslis gombapaprikás nokedlivel

Hozzávalók:

  • 5 db nagyfejű csiperkegomba
  • 3 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 4 db paradicsom
  • 2 szelet nagyméretú cukkini
  • 1 db nagy hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5-6 szelet bacon
  • fűszeres olívaolaj
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • füstölt kolbász
  • virsli
  • vörösbor
  • liszt
  • tejföl
  • chilipaprika
  • paprika szelet
  • 1 paradicsom szeletelve
  • kovászos uborka
A nokedlihez: liszt, tojás, víz, só, olaj

Elkészítés:

A bacont felszeletelem, egy serpenyőben a saját készítésű fűszerolajban a hagymával együtt megpirítom, hozzáadom a fokhagymát, majd beleteszem a szeletekre vágott paprikákat, végül a kockára vágott cukkinit, a darabolt gombát, s paradicsomot. Megfűszerezem. Amikor már majdnem kész, öntök bele vörösbort, beleteszem a kolbászt, majd a virslit, szórok rá kevés lisztet, s belekeverem a tejfölt, vágok bele petrezselymet. Felforralom. Nokedlivel tálalom. (A nokedlit miután megfőtt, forró olajban átforgatom.)
A tányérra teszek paprika szeletet, chilipaprikát, paradicsomot, és kovászos uborkát, a gombára 1 kanál tejfölt, petrezselyemmel díszítem. Lehet hozzá fejes salátából, vagy uborkából, esetleg paradicsomból készített salátát is fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése