Vörösboros kolbászos, virslis gombapaprikás nokedlivel
Hozzávalók:
- 5 db nagyfejű csiperkegomba
- 3 db hegyes csípős zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 4 db paradicsom
- 2 szelet nagyméretú cukkini
- 1 db nagy hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5-6 szelet bacon
- fűszeres olívaolaj
- petrezselyem
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- füstölt kolbász
- virsli
- vörösbor
- liszt
- tejföl
- chilipaprika
- paprika szelet
- 1 paradicsom szeletelve
- kovászos uborka
Elkészítés:
A bacont felszeletelem, egy serpenyőben a saját készítésű fűszerolajban a hagymával együtt megpirítom, hozzáadom a fokhagymát, majd beleteszem a szeletekre vágott paprikákat, végül a kockára vágott cukkinit, a darabolt gombát, s paradicsomot. Megfűszerezem. Amikor már majdnem kész, öntök bele vörösbort, beleteszem a kolbászt, majd a virslit, szórok rá kevés lisztet, s belekeverem a tejfölt, vágok bele petrezselymet. Felforralom. Nokedlivel tálalom. (A nokedlit miután megfőtt, forró olajban átforgatom.)A tányérra teszek paprika szeletet, chilipaprikát, paradicsomot, és kovászos uborkát, a gombára 1 kanál tejfölt, petrezselyemmel díszítem. Lehet hozzá fejes salátából, vagy uborkából, esetleg paradicsomból készített salátát is fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése