HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 15., vasárnap




Vörösboros cukkinis gombapaprikás virslivel

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb csiperke gomba
  • ugyanannyi cukkini
  • 3 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chili paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • fűszeres olívaolaj
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 2 szelet bacon
  • 4 szál virsli
  • vörösbor
  • tejföl

Elkészítés:

A serpenyőbe olajat öntök, ráteszem a kockára vágott bacont és a hagymát, megdinsztelem, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Szórok rá Vegetát, borsot és pirospaprikát. Hozzáadom a felszeletelt paprikát és chilit, majd a feldarabolt cukkinit, gombát és paradicsomot. Fedő alatt párolom, amikor már majdnem kész, öntök bele egy kevés vörösbort, beleteszem a feldarabolt virslit, s keverek bele tejfölt.
Rizzsel tálalom, a közepére teszek egy kanál tejfölt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése